Konjički klub „ Potkovica“ iz Sanskog Mosta u subotu, 10. oktobra, na hipodromu „Šejkovača“ organizuje velike međunarodne galopske konjičke trke.

Ovaj sportski događaj se organizuje u sklopu obilježavanja Dana oslobođenja općine Sanski Most i nosi naziv „Memorijal generala Mehmeda Alagića – 20 godina u slobodi“.

Ljubitelje konjičkog sporta, ali i sve ostale zainteresirane građane, može radovati činjenica da će moći vidjeti četiri utrke u kojima će učestvoati oko 30 grla iz skoro svih klubova iz Bosne i Hercegovjne.

Pored grla iz sanske općine, svoj dolazak su najavili vlasnici grla iz Sarajeva, Bihaća, Velike Kladuše, Prijedora, Gradačca ,Visokog i Živinica. Bitno je istaći, da će prvi put u Sanskom Mostu nastupiti i grla iz Crne Grada, iz grada Lazarevo. Zaljubljenici u konje i konjički sport posebno će moću uživati u zanimljivom dvoboju trkaćih konja iz Sanskog Mosta jer se u subotu očekuje nastup oko 10 domaćih grla. Kako su nas informisali iz Konjičkog kluba „Potkovica“ pripreme za ovaj veliki sportski

događaj teku prema planu, staza je uređena i očekuje se da sve prođe na visokom nivou. Organizatori pozivaju sve građane da svojim dolaskom uveličaju konjičke trke, sport u kojem grla iz Sanskog Mosta već tradicionalno ostvaruju vrhunske rezultate, a za koje se nadamo da neće izostati ni ovaj put.

Šta reći na kraju, nego posjetite u subotu hipodrom „Šejkovača“ i uživajte u ovom plemenitom sportu. Program na hipodromu „Šejkovača“ počinje u 13 sati, a prva trka je u 15 sati. Sponzori su Općina Sanski Most i „Hifa Oil“ Tešanj.

KOMENTARI:
Loading...