Medin Šabačkić (18), koji je teško stradao u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u proteklu subotu u sanskom naselju Husimovci, na žalost, preminuo je kasno sinoć od zadobijenih povreda u Kliničkom centru Banjaluka gdje je bio hospitaliziran.

Ova informacija nam je potvrđena iz pomenute zdravstvene ustanove, a istaknuto je kako tamošnji liječnici i pored velikih napora da sačuvaju život mladića nisu u tome uspjeli. Podsjećamo da je u pomenutoj saobraćajci smrtno stradao Haris Ćehić (21), dok je teško povrijeđen Amir Mehić (19). Mehić je iz Kantonalne bolnice u Bihaću prebačen na Klinički centar „Koševo“ u Sarajevo gdje će mu biti obavljena zahtjevna operacija noge. Dženaza za stradalog Ćehića predviđena je danas u poslijepodnevnim satima u Skucanom Vakufu. Mladići iz sanskog sela Skucani Vakuf vozili su se u audiju 80, koji je, krećući se velikom brzinom, skrenuo s puta i zabio se u betonski stub pored ceste. Prema izjavama očevidaca, automobil se kretao brzinom većom od stotinu kilometara na sat, a nakon udara u betonski stub vozilo je u potpunosti smrskano i deformisano.

Ovaj tragični događaj je rastužio cijeli Sanski Most, a društvene mreže su doslovno zatrpane porukama i pismima u kojima se prijatelji i poznanici opraštaju od poginulih Ćehića i Šabačkića. Iz policije su još jednom uputili apel svim učesnicima u saobraćaju da pažljivo voze i poštuju saobraćajna pravila s obzirom na to da je u posljednjih 15 dana ovo druga saobraćajka sa smrtnim ishodom na ovom putnom pravcu. Na samom putu postoji nekoliko kritičnih mjesta koja su obilježena “crnim tačkama” i na koja učesnici u saobraćaju trebaju obratiti veliku pažnju.

KOMENTARI:
Loading...