Na području Mjesne zajednice Trnova u toku su radovi na čišćenju i uređenju vodotoka Pilješke rijeke.

Općinski načelnik Mustafa Avdagić posjetio je ovu mjesnu zajednicu i zajedno s mještanima obišao gradilište na kojem se realizira projekt regulacije vodotoka vrijedan 66 hiljada KM.

Vodena bujica u prošlogodišnjim poplavama nanijela je ogromne štete mještanima ovog sela. Pomenutim radovima dugoročno će biti riješen problem sa poplavama na ovom području. Projekt se realizira kroz Program sanacije štete od poplava koji zajednički sufinansiraju UNDP i Općina Sanski Most, a završetak  radova planiran je do kraja ovog mjeseca.

Pored čišćenje korita, pomenutim projektom planirana je i izgradnja potpornog zida od ušća u rijeku Sanu uzvodno u dužini od oko 1.600 m, kao i sanacija četiri mosta na pomenutoj dionici.

Čišćenje riječnih korita samo je jedan u nizu od uspješno započetih projekata, kojeg UNDP implementira na području ove općine u okviru ublažavanja posljedica poplava. Sanski Most spada u red onih općina koje su u proteklom periodu poduzele niz mjera kako bi se sanirale štete, a do sada je  obnovljeno oko 70 posto uništene infrastrukture.

KOMENTARI:
Loading...