Pri planiranju crteža i planova za igralište/park projektu  se pridruzuje Dino Burnić Inžinjer arhitekture iz Sanskog Mosta, koji je trenutno na master studiju u Sarajevu.
Takođe se pridruzuje i Admir Islamčević, koji je student arhitekture na završnom studiju. Momci se  dobrovoljno pridružuju projektu i podrzavaju projekat sa stručnim i profesionalnim znanjem.

Projekat Sanjani bez granica je Facebook grupa osnovana od Sande Hagen za sve sanjane širom svijeta, koji žele da se pridruze pri izgradnji pozitivnih objekata u našem gradu. Sanda je takođe angažovana kroz drugi projekat u našem gradu, Facebook grupa ”Støtt gatehunder i Bosnia”, projekat koji pdržava rad udruenja Prijatelji životinja Sanski Most o nezbrinutim psima u Sanskom Mostu.

Naš prvi konkretni projekat kroz Sanjani bez granica  je izgradnja dječjeg igrališta i parka za takođe odrasle građane, na Trgu Liljana, tačnije rečeno pokraj fontane uz staru biblioteku.

Projekat ce početi sa izgradnjom  početkom juna mjeseca, tako da svi mi koji posjećujemo nas grad u ljetnoj sezoni, takođe mozemo da odahnemo u lijepom parku kraj fontane.

Za projekat smo grubo predvidjeli potrebu od 10.000KM, što znači da bi se moglo ostvariti kroz prosjecnih 1000 NOK ( Sanjani iz Skandinavije) ili 100 euro (Sanjani sirom svijeta) od 40ak do 50ak porodica iz Sanskog Mosta.
To nije veliki iznos za jednu porodicu u Skandinaviji, Europi ili negdje drugo u svijetu, a i te kako bitan doprinos za nas grad i građane u Sanskom Mostu.

Grupa Sanjani bez granica je osnovana 26.marta 2015. Unatoč uskršnjim praznicima, grupa je vec novčano skupila otprilike 1600 konvertabilnih maraka.

Za više informacija o projektu, uplate i podršku, pridružite se grupi Projekat Sanjani bez granica na Facebooku.

Imate priliku i da uplacujete putem PayPal, a podatci za uplate preko banke su
Norveski kontobroj ”Sanjani bez granica” 4212.05.78523

Za internacionalne uplate koristite ”Sanjani bez granica”
IBAN NO6042120578523 SWIFT/BIC je SPTRNO22
banka se zove Sparebank1 SMN

KOMENTARI:
Loading...