U prisustvu komandira Policijske uprave 3 Sanski Most g-dina Munira Talića i predstavnika Općinske komunalne inspekcije, u Kabinetu načelnika održan je radni sastanak vezano za rješavanje problema parkinga u užem gradskom jezgru gdje je konstatirano da problem parkinga nije adekvatno riješen i da svakodnevno predstavlja opasnost za građane i učesnike u saobraćaju.

Na inicijativu Općinskog načelnika prim.dr. Mustafe Avdagića donesen je zaključak da se Općinskom vijeću uputi na razmatranje prijedlog odluke po kojem bi ulica 10. oktobra u potpunosti bila regulirana kao jednosmjerna čime bi desna kolovozna traka bila iskorištena za označavanje oko 20 parking mjesta.

Sa komandirom Talićem dogovorena je intenzivnija saradnja policije i komunalne inspekcije u pogledu kontrole propisnog parkiranja i propisnog korištenja javnih površina kako bi se izbjegle dodatne gužve i teškoće u saobraćaju tokom predstojećih uskršnjih praznika i ljetnih odmora kad se očekuje povećana koncentracija stanovništva i vozila usljed dolaska sugrađana i gostiju iz dijaspore.

KOMENTARI:
Loading...