Olujno nevrijeme koje je u večernjim satima proteklog ponedjeljka zahvatilo Unsko sanski kanton i Općinu Sanski Most, pričinilo je velike materijalne štete na brojnim stambenim i objektima infrastrukture, a najkritičnije stanje je bilo u Bosanskoj Krupi i Bihaću.

U Sanskom Mostu nije bilo većih materijalnih šteta, ali je tokom nevremena u više dijelova općine porušeno više plastenika te su poljoprivrednicima uzrokovane materijalne štete. Na području Bosanske Krupe olujni vjetar je nosio krovove s kuća i čupao stabla i drvene nosače elektronaponske mreže, te je tokom nevremena oštećeno i nekoliko automobila.

U Bihaću je snažan vjetar kidao strujne kablove, što je uzrokovalo prekide u elektronapajanju pojedinih dijelova grada. U naselju Bakšaiši, drvo je pod naletima vjetra palo i oštetilo jednu kuću, a tokom nevremena štete su evidentirane i na automobilima. Na graničnom prelazu Izačić, uslijed olujnog udara vjetra, prevrnut je tereni kamion s prikolicom. Razmjere pričinjene štete se još utvrđuju, a iz Eelektrodistribucije USK apelovali su na sve građane da ne diraju potrgane elektro vodove i prijave nadležnima sve kvarove na elekromreži.

Komentari: