Sanjani su ispratili staru 2015. i dočekali novu 2016. godinu za koju se nadaju da će im biti bolja i uspješnija. Novogodišnja slavlja su organizovana u brojnim ugostiteljskim lokalima, slavilo se u toplim domovima, ali i u centru grada.

Grad je za ovogodišnje praznike bogatije okićen i ukrašen nego ranijih godina, a uobičajeno, brojni Sanjana koji žive i rade u inostranstvu nisu propustili priliku da dođu u rodni grad kako bi proslavili Novu godinu.

Na Trgu oslobodilaca, u organizaciji JU „Kult media“ i pod pokroviteljstvom Općine, organizovan je bogat zabavni program koji se oslonio na domaće snage,a priliku da se predstave imali su mladi sanski muzičari, bendovi i zabavljači. Specijalni gost večeri bio je poznati sarajevski muzičar Rizo Ruža, koji je svojim nastupom osuševio sve prisutne.

I pored hladnog vremena na dočeku se okupio veliki broj Sanjana, kojima se obratio načelnik Mustafa Avdagić, te svima zaželio puno zdravlja, sreće i uspjeha u novoj godini.

Specijalno iznenađenje bila je ogromna torta koja je podijeljena prisutnima, a prve minute 2016. godine obilježio je i veliki vatromet koji je osvjetlio noćno nebo iznad grada na Sani.

Tokom novogodišnje noći u službu hitne pomoći javilo se tridesetak pacijenata, a zabilježena je i teža povreda kod jedne odrasle osobe usljed eksplozije petarde. I pored ranijih upozorenja policije i zdravstvenih radnika i ovog puta zabilježena je masovna upotreba pirotehničkih sredstava u mnogim dijelovima grada.

Policijski izvještaji su zabilježili jednu saobraćajnu nezgodu, ali većeg posla za pripadnike policije nije bilo. Izvještaj sa porodiljsko-akušerskog odjela Opće bolnice govori o tome da u toku novogodišnje noći nije bilo novorođenih beba. Sanski vatrogasci nisu imali intervencija.

KOMENTARI:
Loading...