Po prijavi četrdesetdevetogodišnjaka iz Bihaća, pripadnici MUP-a USK-a izašli su na intervenciju u Ulicu Ceravačka brda u Bihaću, te tom prilikom lišili slobode S. B. rođenog 1980. godine iz Sanskog Mosta.

Naime, S.B. je stanovao u Bihaću, u iznajmljenom stanu u kojem je skladištio ukradene predmete sa područja grada Bihaća.

Budući da je vlasnik iznajmljenog stana primijetio da se nešto čudno dešava, obavijestio je policiju nakon čega je izvršen uviđaj.

“Prilikom pretresa, u stanu koji je koristio S. B. pronađen je jedan CD MP3 auto player, dvogled, nekoliko komada sunčanih naočala, privjesaka za ključeve, kožnih torbica, novčanika, kontakt ključeva za automobile te sličnih sitnih predmeta za koje se sumnjalo da potiču iz krivičnih djela “krađa”.

Zavedenom kriminalističkom obradom nad navedenim licem pripadnici Odsjeka kriminalističke policije Policijske stanice Bihać su rasvijetlili i zadokumentirali osam krivičnih djela “krađa” iz člana 286 KZ F BiH od kojih su dvije izvršene iz stambenih objekata, a šest iz putničkih motornih vozila na području grada Bihaća. Navedena krivična djela izvršena u periodu od početka mjeseca Maja do početka mjeseca Jula ove godine, a predmeti otuđenja su bili auto CD playeri, prijenosni računari, novčanici, sunčane naočale i druge vrijedne stvari koje su vlasnici ostavljali u vozilima”, kazao je za USKinfo.ba Ale Šiljdedić, portparol MUP-a USK-a.

KOMENTARI:
Loading...