RTV USK dodijelila je danas Novinarsku nagradu „Emin Huskić „ za najbolje novinarsko ostvarenje u ovoj godini. Prvu takvu nagradu, koju je utemeljila RTV USK-a , dobila je novinarka RTV USK Ajša Pehlić za serijal „ Svi ztočini Fikreta Abdića”.

Simbolika ovog priznanja time je veća što ona nosi naziv čovjeka koji je u novinarstvu, a svojevremeno i kao direktor RTV USK-a, ostavio neizbrisiv trag. Emin Huskić bio je novinar, književnik, borac za pravdu u ratu i miru, i nadasve veliki čovjek. Dio radnog vijeka proveo je i na čelu RTV USK koja je pod njegovim vodstvom počela svoje napredovanje u programskom, tehničkom i kadrovskom smislu.

Da sjećanje na Emina Huski,a, kojeg je prerana smrt prekinula u stvaranju započetih djela, živi vječno pobrinuo se kolektiv RTV USK utemeljivši od ove godine novinarsku nagradu koja nosi njegovo ime. Zasluženu čast da prva ponese novinarsku nagradu pripala je Ajši Pehlić, dugogodišnjoj i vrsnoj novinarki RTV USK.

Svoje brojne uradke, medu njima mnoge dokumentarce koji će se pamtiti, okrunila je višemjesečnim radom na izradi serijala „ Svi zločini Fikreta Abdića”. Dodjeli novinarske nagrade, uz sadašnje i bivše uposlenike RTV USK- a, prisustvovali su predstavnci kantonalne i gradske vlasti, akademske zajednice i medijski radnici.

Današnjoj dodjeli Novinarske nagrade “Emin Huskić” prisustvovao je i bihaćki gradonačelnik Šuhret Fazlić. On je čestitao ovogodišnjem dobitniku nagrade, koja će, dodaje gradonačelnik Fazlić, uvijek iznova podsjećati na lik i djelo istinskog patriote Emina Huskića.

KOMENTARI:
Loading...