U cilju rješavanja problema fekalnih voda u romskom stambenom objektu koji se nalazi na području MZ Ružica, gradska Uprava i JP Vodovod i kanalizacija Bihać izdvojili su 10.000 KM.

U proteklih 10 godina, mještani romske zgrade suočavali su se sa neugodnim mirisom i nehigijenom usljed čega su im djeca oboljevala od žutice i drugih zaraznih bolesti.

Na inicijativu stanara zgrade pokrenuto je rješavanje ovog problema, a gradonačelnik Emdžad Galijašević hitno je reagovao i odazvao se pozivu kako bi spriječio daljnja oboljevanja romske djece.- Prije realizacije ovog projekta postojale su septičke jame koje su se brzo punile i ekipe JP Vodovod i kanalizacija Bihać, nisu mogle adekvatno reagovati i ispumpavanjem riješiti ovaj problem, te smo se odlučili na instalaciju 200 metara kanalizacione mreže koja je skopčana u gradsku kanalizaciju i time rješili ovaj problem. – kaže gradonačelnik Galijašević.

Prema riječima Safeta Čelebića predsjednika mjesne zajednice Ružica, ovaj projekat je izuzetno značajan za stanare ove zgrade čije zdravlje i imovina će u buduće biti zaštićeni.

KOMENTARI:
Loading...