U ovogodišnjem planu investicija Općinskog fonda za komunalne djelatnosti i infrastrukturu, koji je usvojen na posljednjoj sjednici Općinskog vijeća Sanski Most, planirana je realizacija sedamnaest novih infrastrukturnih projekta.

Na osnovu program rada i finansijskog plana za 2015. godinu Javne ustanove Općinski fond za komunalne djelatnosti i infrastrukturu, koji je dobio podršku u Općinskom vijeću, ukupna sredstva planirana su u iznosu od 1,2 miliona KM za tekuće poslovanje, 200.000 maraka za infrastrukturne projekte, isto toliko planirano je na osnovu odluke o utrošku namjenskih sredstva za korištenje šuma, dok se oko 700.000 maraka očekuje sa viših nivoa vlasti.

Za ovu godinu Fond je planirao realizaciju 17 novih infrastrukturnih projekata, a sredstva za njihovu realizatiju trebala bi biti osigurana od strane općine te viših nivoa vlasti, a jedan broj infrastrukturnih projekata realiziraće se uz učešće samih mještana.

Lista pomenutih projekata sačinjena je na osnovu zahtjeva pristiglih od strane mjesnih zajednica, čiji su mještani uzeli učešće u njihovoj realizaciji, obezbijedivši u većini slučajeva 50 % neophodnih finansijskih sredstava.

Riječ je o projektima koji se odnose na izgradnju putne infrsatrukture, zatim nastavak izgradnje kanalizacionog sistema, a određeni dio sredstava planiran je da se investira na uređenje naselja i mjesnih zajednica kroz izgradnju dejčijih igrališta i javne rasvjete.

KOMENTARI:
Loading...