Povodom teksta poslanog iz Kabineta načelnika Općine Bosanska Krupa objavljenog na našem portalu pod naslovom „Nakon dvije decenije riješen prevoz učenika iz Velikog Dubovika i Zalina – kupljeno kombi vozilo”, iz Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta USK stiglo je reagovanje koje prenosimo u cjelosti:

“Vlada Unsko-sanskog kantona je tokom 2016. godine u budžetskim sredstvima obezbjedila 35.000,00 KM za nabavku pomenutog vozila, usmjerenih kroz iznos od 20.000,00 KM putem kantonalnog Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta i 15.000,00 KM putem Ministarstva zdravstva, rada i socijalne politike. Do izdvajanja ovog novčanog iznosa je došlo i istupima skupštinskih zastupnika gosp. Mehmeda Mahmića i Sanila Hasića, na čiju inicijativu je aktualiziran problem prijevoza učenika JU „Prva osnovna škola“ Bosanska Krupa koji dolaze iz naselja Veliki Dubovik i Zalina. 

Uporno i iskreno zalaganje ovih skupštinskih  zastupnika, kao i aktuelnog sastava Vlade USK, je dovelo do dugoročnog rješenja od ranije prisutnog problema prijevoza ove djece, kojeg niko u prethodnom mandatu Skupštine i Vlade USK, nije istinski uspio da riješi, poput kantonalnog zastupnika gosp. Mladena Lonića, koji je u vašem članku vidno eksponiran kao osoba zaslužna za nabavku ovog vozila, zajedno sa predstavnicima lokalne i mjesne zajednice. Zastupnik u Skupštini gospodin Mladen Lonić da je bio posvećen rješavanju ovog problema, glasao bi za Budžet Unsko-sanskog kantona za 2017.godinu, u kome su sredstva za nabavku mini-busa bila i planirana.”

KOMENTARI:
Loading...