Prilikom sječe i transporta stabala na području Pršinih uvala na Plješevici, jutros oko 9 sati dogodila se nesreća u kojoj je stradao 27-godišnji radnik cazinske firme ”KH Javor”.

Prema riječima Ale Šiljdedića, portparola Policije MUP USK-a radnik je zadobio teške tjelesne povrede, te je transportovan u Kantonalnu bolnicu u Bihaću. IstraGa o uzrocima nesreće je u toku.

Pripadnici Gorske službe spašavanja, koji su u vrijeme kada se nesreća dogodila bili na planinarenju, učestvovali su u spašavanju unesrećenog. Nakon što su povrijeđenog radnika prenijeli do puta, vozilom hitne pomoći prebačen je u bolnicu.

“Za pola sata od dojave već smo bili na mjestu nesreće, a do 9,35 smo i zbrinuili unesrećenog koji ima veoma teške povrede glave, najvjerovatnmije nastale od udarca balvana ili grane. Pri ruci nismo imali svoju opremu, imrovizirali smo opremom iz kola Hitne pomoći”, kaže Ermin Lipović, načelnik Gorske službe spašavanja Bihać.

Kako nezvanično doznajemo, povrijeđeni radnik je operiran i trenutno je na Odjelu intezivne njege Kantonalne bolnice i u životnoj je opasnosti.

KOMENTARI:
Loading...