U prisustvu predstavnika javnog i političkog života grada Bihaća i Unsko-sanskog kantona danas su uposlenici JP Radio Bihać obilježili pedeset godina postojanja ove medijske kuće.Radio Bihać najstarija je medijska kuća na području Unsko-sanskog kantona. Sa radom smo počeli davne 1966. godine.Od tada do danas ovaj medij neprestano raste, mijenja se i prati savremene tokove osvajajući vaša srca.Prvi put Radio Bihać se u eteru oglasio 28. marta 1966. godine tačno u podne. Programski sadržaji iz oblasti kulture, ekonomije, ekologije, obrazovanja, sporta i drugih društvenih dešavanja svakodnevno su u našem programu.

“Opstati pedeset godina , preživjeti ratne strahote i period kada su se ovdje otvarale i druge radio stanice, a potom i drugi elektronski mediji nije bilo lako. Stoga svakodnevno radimo na poboljšanju programa kako bi smo ostali najbolji i najslušaniji. Ove godine krenuli smo u avanturu zvanu dječiji radijski festival kojim želimo našoj djeci omogućiti da uživaju u djetinjstvu . Svima koji nas podržavaju veliko hvala uz obećanej da ćemo u narednom periodu pisati još bolje i ljepše priče na valovima koji život znače “-kazala je Enesa Hrustanović, direktorica Radio Bihaća.

Program Radio – Bihaća se emitira 24 sata dnevno na frekvencijama 94.7 i 92.3 MHZ i pokriva područje Grada Bihaća. Zbog povoljnog geografskog položaja, naš radio se pored Bihaća sluša i na području općina: Cazin, Bužim, Bosanska Krupa, Velika Kladuša, Prijedor i jednog dijela Ličko-senjske županije, odnosno Republike Hrvatske.

„ Hvala uposlenicima Radio Bihaća koji su svih ovih godina pokazali veliki profesionalizam u svome radu i pokazali kako se i u najtežim trenutcima agresije na naš grad i državu profesionalno i časno može raditi. Pedeset godina je veliki praznik i uvjeren sam da će ovakvih velikih godišnjica biti još i da će naš radio iz dana u dan biti još bolji i još slušaniji „- kazao je gradonačelnik Emdžad Galijašević.

Proslavljajući pedeseti rođendan, najzaslužnijim pojedincima i kolektivima uručene su zahvalnice i priznanja.

KOMENTARI:
Loading...