Jutros oko 07:00 sati ispred zgrade Zavoda zdravstvenog osiguranja Unsko – sanskog kantona započeo je mirni protest magistre Aide Alagić inače vlasnice apoteka EUROPHARM.

Kako smo prije nekoliko dana pisali, magistra Aida je upozoravala javnost preko medija i facebook profila svoje apoteke da joj direktor Handanagić prijeti te da će njenoj apoteci ukinuti izdavanje zelenih recepata te poručila:
_______________________________________________________________________
Izvještaji na koji se “poziva”Handanagić,  namjenski su rađeni da bi se diskreditirale apoteke koje su u mom vlasništvu, jer je očigledno da ja magistra farmacije sa 24 godine iskustva koja zapošljava preko 20 magistara farmacije smetam pojedinim političkim strukturama te im nisam podobna.

Od jutros, njena su se predviđana i obestinila.

Naša ekipa razgovarala je jutros sa magistrom Alagić koja nam je objasnila da je razlog ovog mirnog protesta to što je direktor ZZO USK Almin Handanagić ukinuo Ugovor za izdavanje zelenih recepata njenim apotekama.

Nečuveni mobing, pritisak i bezakonje se nastavljaju, zaključuje Alagićka.

Hoće li se direktor Handanagić oglasiti na ovaj protest i objasniti javnosti koji je razlog ukidanja ovog Ugovora apotekama Europharm, ostaje nam da vidimo.

Komentari: