U povodu obilježavanja Dana ustanka protiv fašizma naroda u Bosni i Hercegovini, u Bosanskom Petrovcu, u subotu na Aerodromu Medeno Polje, održati će se tradicionalna manifestacija proslava borbe protiv fašizma.
Dvadeseti sedmi jul u Bosni i Hercegovini se obilježava kao Dan ustanka naroda protiv fašizma u Drugom svjetskom ratu, i početka borbe za oslobođenje. Ovaj značajan datum obilježiti će se u subotu 25. Jula, sa početkom u 17 sati tradicionalnim narodnim zborom, uz prigodan kulturno zabavni program, i narodno veselje, program će i trajati do dugo u noć.

„Ni ove godine Općina Bosanski Petrovac neće propustiti obilježiti Ustanak protiv fašizma, jer je fašizam najveće zlo čovječanstva, a ovaj narod je podigao svoj ustanak i 27. jula 1941. godine. Mi želimo da očuvamo antifašizam, i ponosimo se sa svojih 22 narodna heroja“- rekao je načelnik Zlatko Hujić. Na ovogodišnjoj manifestaciji uz kulturno-umjetnički program, sa svojom monodramom nastupiti će Josip Pejaković, a na manifestaciji nastupiti će Ibrahim Jukan, poznati BH interpretator narodne muzike.

KOMENTARI:
Loading...