Ekonomski fakultet Univerziteta u Bihaću upriličio je danas promociju diplomanata, na kojoj su uručene diplome studentima prvoga i drugoga ciklusa, te magistrima ekonomskih nauka.

Studentima generacije proglašene su Eldina Hodžić i Edina Bećirević, bachelori financija, računovodstva i revizije, te menadžementa i poduzetništva. Diplome je dobilo pet magistara ekonomskih nauka, tri magistra ekonomskih nauka prve generacije diplomanata studija drugog ciklusa i 113 kandidata, bachelora ekonomije, te 45 kandidata bachelora poslovanja.

Eldina Hodžić, studentica je generacije, bachelor financija, računovodstva i revizije, sa prosjekom ocjena 9,11, a izniman uspjeh postigla je i Edina Bećirević, bachelor menadžementa i poduzetništva sa prosjekom ocjena 8,60.

Mesud Omerdić,voditelj studija prvoga ciklusa, naglasio je kako ne sumnja da su studenti koji završavaju Ekonomski fakultet u Bihaću teorijski educirani i za najsloženije ekonomske poslove, ali iskustva trebaju sticati u praksi za šta im treba osigurati ambijent da se mogu zaposliti.

Rektor Univeziteta u Bihaću Refik Šahinović je, obraćajući se diplomantima i magistrantima, uz iskrene čestitke kazao kako je ovo i profeserima i studentima jedan od najljepših trenutaka u životu. Poručio im je da traže posao, a ne da posao traži njih, jer je to danas skoro neostvarljivo.

U ime gradonačelnika Bihaća Emdžada Galijaševića i gradske uprave, diplomantima i magistrantima čestitku je uputio savjetnik gradonačelnika Izudin Saračević i naglasio kako je pred njima vrijeme u kojem se očekuje da stečena znanja primijene na svojim radnim mjestima, u korist svih građana naše domovine.

KOMENTARI:
Loading...