Problem u svim dijelovima naše zemlje su psi lutalice. Na žalost, ovaj problem je aktuelan i u Cazinu. Na adresu naše redakcije stigla je zabrinjavajuća informacija i, kao informativni portal grada Cazina, osjećamo odgovornost da Vas upoznamo s njom.

Riječ je o dionici puta Badići-Polje, gdje čopor pasa lutalica sve češće pravi probleme vozačima. Prije neki dan, oko 20h, kod autopraone, iz čopora pasa lutalica jedan pas je istrčao pred automobil, koji je umalo sletio s ceste, a napravljena je i ogromna šteta na prednjem dijelu automobila.

– “Uništeni hladnjaci, ventilatori, klima, branici, cca 500 KM štete. U osiguranju su mi rekli da nemam koga tužiti niti mogu naplatiti štetu.To jednostavno nije pošteno, imao sam dobar uredno registrovan i osiguran auto, a sad imam šta imam. Prilažem slike, slobodno objavite. Radim i uredno plaćam porez i obaveze državi, red bi bio da imam obeštećenje”, napisao nam je naš čitaoc u javljanju Cazin.NET-u.

Ono što je sigurno je da su psi najmanje krivi zbog ovog problema za koji nikako da se pronađe rješenje. Psima nije mjesto na ulici niti na cestama, gdje zbog gladi, zbog nepoznavanja takve okoline, mogu biti nasilni ili dovesti do ovakvih situacija, koja je mogla završiti i gore. Sad se radilo samo o materijalnoj šteti, ali sutra bi neko zbog izbjegavanja psa na cesti mogao završiti i kobno.

Zato upozoravamo vozače da pažljivo voze, prilagode uslove na cesti, posebno zbog snijega i iznenadnog istrčavanja pasa na cestu.

Nadamo se da će skretanje pažnje na ovaj problem imati bar nekog učinka.

KOMENTARI:
Loading...