Prijem za učenike Tursko-bosanskog koledža u gradskoj upravi Bihać

Učenici Tursko-bosanskog koledža u Bihaću Iman Karajić, Merjem Štulanović, Bakir Kudić, Sanel Safić zajedno sa  prof. Anitom Mujakić posjetili su danas gradsku upravu Bihać i u razgovoru sa mr. Smailom Toromanovićem, Savjetnikom gradonačelnika Bihaća predstavili svoj projekat “Bolje prilike,bolje sutra” u okviru Civitas projekta.

Riječ je o projektu koji bi za cilj imao formiranje Omladinskog centra u Bihaću koji bi bio na raspolaganju učenicima i studentima za razne seminare, edukacije i učenja, a pored osnivanja centra učenicima bi na raspolaganju bio i internetski sadržaj za učenje stranih jezika.

“Projekat učenika Tursko-bosanskog koledža jedan je od najboljih koji nam je prezentiran u okviru Civitas. Učenike sam upoznao sa aktivnostima gradske uprave Bihać kada  su u pitanju mladi i izdvajanja prema njima. Grad Bihać u protekle dvije godine izdvojio je sredstva za stipendiranje 55 studenata, a i ove 2015.godine raspisati ćemo konkurs za tridesetak studenata. Tu je i grant za mlade u iznosu od 40.000 KM i ovaj projekat ima podršku gradske uprave Bihać “- dodao je Toromanović.

KOMENTARI:
Loading...