Mr.sci.Emdžad Galijašević, gradonačelnik Bihaća ugostio je danas učenike 9. razreda OŠ Harmani II na čelu sa voditeljom sekcije Civitas prof. Jasminom Ligićem i profesorom Amirom Fajićem. Učenici su gradonačelniku Galijaševiću prezentirali temu “Zaštita naše domaće proizvodnje” s kojom će 16.marta nastupiti na gradskom takmičenju u okviru projekta Civitas.

“ Drago mi je što su moji mladi sugrađani kroz projekt Civitas kandidirali jednu od najvažnijih tema u našoj zemlji, a to je kupovina domaćih proizvoda. Bez kupovine domaćih proizvoda ne možemo očekivati jačanje domaće privrede i pitanja koja su mi postavili, a koja se tiču odnosa gradske vlasti prema kupovini domaćih proizvoda, ulaganjima u privredu i poljoprivredu, govori da mladi itekako vode računa o ovoj temi i nadam se da će sa ovom temom ostvariti što bolji rezultat na takmičenju “ – kazao je gradonačelnik Galijašević.

Učenice Hana Begović i Selma Kurtović u ime svih učenika zahvalili su gradonačelniku Galijaševiću na izdvojenom vremenu i odgovorima koji će, kako kažu, itekako pomoći da uspješno okončaju svoju temu.

“ Željeli smo da kroz našu temu podignemo svijest kod naših sugrađana da kupuju domaće proizvode i na taj način jačaju našu privredu i stvaraju mogućnosti za nova radna mjesta “- kazale su Selma i Hana.

KOMENTARI:
Loading...