Mr.sci.Emdžad Galijašević, gradonačelnik Bihaća ugostio je danas Ajlu Vojić, evropsku juniorsku viceprvakinju u kickboxu. Jedan od najvećih uspjeha borilačkog sporta u gradu Bihaću sasvim sigurno ostati će upisan u sportske anale države BiH, a pored roditelja i trenera, Ajlin uspjeh rezultat je i podrške gradske uprave Bihaća.

“ Čestitam Ajli , njenom treneru i njenim roditeljima na velikom sportskom uspjehu i prvoj medalji sa jednog velikog takmičenja u kickboxu. Ovo je rezultat Ajlinog upornog rada i truda i kao što smo to činili i do sada , poržavati ćemo rad njenog kluba jer sam uvjeren da ovo neće biti Ajlina jedina medalja sa jednog evropskog ili svjetskog prvenstva. Moram i dodati da nekad ni sam nisam siguran da li novac za sport pravedno raspoređujemo i zbog toga ćemo vrlo brzo neke stvari promijeniti i podržati još vise one kolektive koji imaju rezultate “-kazao je gradonačelnik Galijašević,dodavši da će Ajlu nagraditi za njen uspjeh.

Zahvalivši se gradonačelniku,treneru i roditeljima, na podršci , Ajla je kazala da je ovo prva medalja za državu BiH i grad Bihać koja je rezultat ozbiljnog i odgovornog rada, treninga i odricanja.

“ Još ne mogu vjerovati da sam evropska viceprvakinja i hvala svima koji su mi pomogli da ostvarim svoj san i da donesem u svoj grad još jednu medalju evropskog sjaja “-kazala je Ajla.

KOMENTARI:
Loading...