U organizaciji KUD –a „Hasan Mujezinović“, u prepunoj sali Kulturnog centra Cazin održana je prigodna zabavna manifestacija, kojom je obilježen „Dan dječije radosti“. Radi se o tradicionalnoj svečanosti, koju ovaj KUD organizuje na isteku svake godine. Svi članovi KUD –a su se maksimalno potrudili, da pripreme nezaboravan program pun igre i pjesme.

pjesma-i-igra

Razigrani i raspjevani članovi KUD –a

Gosti koncerta bili su učenici OŠ „Ćoralići“ i učenici Odjeljenja djece sa posebnim potrebama iz OŠ “Cazin 2“. Sve prisutne mališane razveselili su likovi iz omiljenih dječijih crtića -Spidermen, Spužva Bob, Hello Kitty i ostali, za što su zasluzni Happy toys Cazin. Djed Mraz je svim mališanima učesnicima programa, kao i prisutnoj djeci u publici, podijelio poklon pakete.

dobra-posjeta

Velika posjeta na ovoj manifestaciji

Kada je u pitanju rad KUD –a „Hasan Mujezinović“, najstarijeg KUD -a u općini Cazin, treba istaknuti da u njemu odnedavno djeluju još dvije sekcije -dramska i horska, pa su tako mališani pored dobre igre, imali priliku da pokažu kakvi su kao pjevači i glumci. Mališanima se daje na volju da izaberu u kojoj sekciji žele da budu, pa ukoliko ne žele da igraju, a vole da pjevaju ili glume, svakako su dobrodošli u KUD „Hasan Mujezinović“.

Voditelj dramske sekcije je Melda Prošić, a horske Merima Pjanić, obje aktivne članice folklorne grupe ovog Kulturno –umjetničkog društva.

KOMENTARI:
Loading...