Operativna grupa za pripremu i realizaciju plana obilježavanja Dana bihaćkih brigada u sastavu: Nijaz Lipovača, vođa tima, i članovi Halil Ćejvan i Sakib Butković zajedno s Hamdijom Abdićem, predsjednikom Organizacionog odbora, planske aktivnosti uspješno su priveli kraju. Povodom 19. jula, Dana bihaćkih brigada, bit će upriličeni brojni sadržaji među kojima: uređenje prostora ispred Spomen-sobe 501. slavne i 502. viteške brigade. Nosilac aktivnosti je Kulturni centar u suradnji sa Zavodom za prostorno ure-đenje i JKP “Komrad”.

Ove godine 19. jula bit će organizirana postavka prigodne izložbe fotografija, uniformi, naoružanja i opreme u Spomen-sobi bihaćkih brigada. Autor je Osman Sulić, a u pripremu postavke su uključeni Kulturni centar Bihać, Nijazija Maslak i Halid Alijagić. Nijazija Maslak povodom Dana bihaćkih brigada na ovaj datum u Muzeju AVNOJ-a održat će sat historije za omladinu grada Bihaća.

Programom obilježavanja predviđeno je otvaranje spomen-obilježja u MZ Veliki Lug, a ovom prigodom je planirano obraćanje Izudina Saračevića, premijera USK-a, Emdžada Galijaševića, gra-donačelnika Bihaća i Hamdije Abdića Tigra, ratnog komandanta 502. viteške brigade.

Organizacija porodica šehida i poginulih boraca F BiH u suradnji s kantonalnim Udruženjem i Operativnom grupom Organizacionog odbora obilježavanja 19. jula, Dana bihaćkih brigada, tog dana organizira obilazak mezarja Humci u okviru programa obilježavanja Dana šehida i poginulih boraca F BiH.

U okviru programa obilježavanja Dana šehida i poginulih boraca Federacije BiH u sali Kulturnog centra u Bihaću s početkom u 19,00 sati, 19. jula bit će održana zajednička svečana akademija. Grad Bihać ovim povodom bit će domaćin oko 180 gostiju iz cijele Federacije BiH koji će svojim prisustvom i učešćem uveličati ove važne historijske datume.

Komentari: