Na službenoj press konferenciji potvrđeno da su na mjestu zločina pronađeni nesporni dokazi koji ukazuju na to da je M.B. iz Cazina, počinio krivično djelo ubistva i izazivanje opće opasnosti

Na jutros održanoj press konferenciji iznijeti su dosadašnji rezultati istrage o slučaju ubistvaadvokatice Jasmine Koričić.

Iako je najavljena kao zajednička konferencija Tužilaštva i MUP-a USK, nisu se pojavili najavljeni ministar MUP-a USK i glavna kantonalna tužiteljica.

O detaljima istrage, koji su većinom poznati javnosti, govorili su Mujo Koričić, policijski komesar i Šero Družić, načelnik krim. policije MUP-a USK. Napomenuto je da su ovo prve službene izjave o ovom slučaju nakon 13. februara kada se desilo stravično ubistvo, a da su sve ostalo špekulacije pojedinih medija i web portala.

Načelnik krim. policije Šero Družić iznio je hronološki presjek događaja, dok je Mujo Koričić policijski komesar MUP-a USK govorio o uspjehu u istrazi i saradnji sa policijskim atašeom Republike Austrije i forenzičkim timom FUP-a. Potvrđeno je da su na mjestu zločina pronađeni nesporni dokazi koji ukazuju na to da je M.B. iz Cazina, rođen 1952., počinio krivično djelo ubistva i izazivanje opće opasnosti. Kako je naglasio komesar Koričić, policijska istraga je potvrdila da je motiv krivičnog djela gubljenje određenih prava u brakorazvodnoj parnici.

Tokom saradnje sa austrijskim istražnim organima, utvrđeno je i da je M. B. u Austriji krivično gonjen i osuđivan zbog trgovine drogom.

Iz MUP-a USK nisu željeli govoriti o drugim detaljima, niti komenatrisati mišljenja ili navode iz medija, jer je iznijeto na press konferenciji, kako kažu, samo dio vještačenja koje se nastavlja.

KOMENTARI:
Loading...