Načelnik Općine Bosanski Petrovac, Zlatko Hujić, danas je u svom kabinetu, ugostio Premijera Unsko-sanskog kantona Izudina Saračevića i načelnika sektora uniformisane policije, Šeru Družića.

Današnja posjeta premijera Saračevića Bosanskom Petrovcu drugi je posjet ovoj Općini od preuzimanja dužnosti, gdje je srdačno razgovorao sa načelnikom općine, o aktuelnim projektima Vlade USK-a i općine Bosanski Petrovac, kao i o tekućim problemi građana Bosanskog Petrovca.

U toku sastanka, posebno se raspravljalo o problemima dodjele koncesija na poljoprivredno zemljište, kao i o razvoju mljekarstva kao posebnog strateškog pravca u poljoprivredi, kako općine Bosanski Petrovac, tako i kantona u cjelini, te naglašeno kako se mora težiti tome da poljoprivredni proizvođači iskoriste potencijale koje imamo i zajedničkim naporima, Vlade, općina i proizvođača, obezbjede evropske certifikate za izvoz svojih proizvoda.

Nakon razgovora, Premijer Saračević je u pratnji načelnika Hujića, posjetio i Policijsku stanicu u Bosanskom Petrovcu. U razgovoru sa komadirom Policijske stanice Mensudom Hidićem, spomenuta je trenutna sigurnosna situacija u gradu, koja je na zadovoljavajućem nivou, kao i stanje u policiji i problemi sa kojim se susreću.
Komandir PS Bosanski Petrovac, posebno je istakao svestranu pomoć koju mu pruža načelnik općine u rješavanju aktuelnih problema sa kojima se susreće ovaj organ vlasti.
Općina Bosanski Petrovac je obezbjedila računar sa pratećom opremom, koji je uručen policijskoj stanici za olakšavanje tekućih poslova.

Premijer Saračević se zahvalio na gostoprimstvu i ponovio da su najbolji dio ovog kantona jedinice lokalne samouprave, a najveća vrijednost Unsko-sanskog kantona jesu njegovi ljudi.

KOMENTARI:
Loading...