Premijer Unsko-sanskog kantona Izudin Saračević danas je posjetio Bosanski Petrovac gdje je razgovarao sa načelnikom Zlatkom Hujićem o saradnji općine i kantona u rješavanju problema građana.

„Na početku rada Vlade USK naše su planske aktivnost vezane za saradnju svih jedinica lokalne samouprave i Vlade USK. Mi smo u Bihaću nedavno imali sastanak sa svim načelnicima, i sada idemo dalje u realizaciji. Ovdje smo naišli na kooperativnog načelnika Zlatka Hujića, koji zna šta želi i kako želi“,  rekao je premijer Saračević o posjeti.

To je prva posjeta ovoj općini premijera od preuzimanja dužnosti, gdje je razgovarao o planovima Vlade i problemima građana Bosanskog Petrovca. Inače, prethodni premijer nije službeno posjetio Bosanski Petrovac od lokalnih izbora 2012. godine i izbora na načelničku poziciju Zlatka Hujića.

„Zahvalili smo se premijeru Saračeviću na dašnjoj posjeti, jer je ispunio obećanje koje je dao, da će doći i posjetiti Bosanski Petrovac. To je dokaz da premijer drži do riječi i da je iskreno zainteresiran za ovu lokalnu zajednicu. Bosanski Petrovac je multietnička sredina, ali i specifična lokalna zajednica koja je površinom jedna od najvećih u BiH, sa izuzetnim bogatstvom šume, ali ipak trenutno spada u kategoriju nerazvijenih. Na tu nelogičnost ukazao sam premijeru“, rekao je načelnik  Hujić.

Premijer Saračević se zahvalio na gostoprimstvu istakavši da su najbolji dio ovog kantona jedinice lokalne samouprave, a najveća vrijednost USK jesu njegovi ljudi.

„Bosanski Petrovac je izuzetno lijepa sredina i grad u kojem se praktično može učiti o odnosu između građana u svakom pogledu, bez obzira je li to vjerski ili nacionalni ili drugi kriterij. Vlada USK će biti na usluzi za sve ono što općine rade, i ja sam došao ovdje da naučim određena iskustva preko ljudi koji rade u administraciji načelnika Hujića. Na nama je da pomognemo, i zajednički nastupamo prema višim nivoima vlasti“, rekao je prremijer  Saračević.

Premijer Saračević i načelnik Hujić pozvali su sve u Bosanskom Petrovcu koji imaju konkretne i kvalitetne ideje da ih afirmiraju i pozvali na zajedništvo i jedinstvo, jer je, kako su rekli, u zajedništvu i jedinstvu snaga.

KOMENTARI:
Loading...