Predstavnice Ministarstva za građenje, prostorno uređenje i zaštitu okoliša Unsko-sanskog kantona učestvovale su na petom Savjetovanju o energetici u Bosni i Hercegovini, sa međunarodnim učešćem, na temu energijska efikasnost i obnovljivi izvori energije koje se održavalo u organizaciji CETEOR-a, Centra za ekonomski, tehnološki i okolinski razvoj d.o.o. iz Sarajeva, a pod pokroviteljstvom Fonda za zaštitu okoliša FBiH.

Na Savjetovanju se okupio veliki broj domaćih, regionalnih, ali i međunarodnih stručnjaka iz oblasti energetike, svjetskih lidera u proizvodnji opreme posvećene energijskoj efikasnosti i obnovljivim izvorima energije, te je pokrenuta debata o temama koje u našem društvu tek treba da dožive potpunu ekspanziju.

U dvodnevnom trajanju, dizajnirani su sadržaji forumske/panelne forme, te prezentacije naučnih i stručnih radova, a isti kao polaznike okuplja naučne i stručne djelatnike, predstavnike lokalnih zajednica, javnih institucija, finansijskih i razvojnih agencija, inženjere projektante i konsultante, te sve one koji su svojim djelovanjem orjentirani na energiju i energijsku efikasnost.

Peto savjetovanje o energetici u Bosni i Hercegovini održano je u Neumu u periodu od 01 – 02. oktobra 2015. godine.

KOMENTARI:
Loading...