Kada i ako sutra Bakir Izetbegović dođe u Bihać i kada i ako novoizabranog predsjednika kantonalnog odbora SDA Šemsudina Dedića upita : “Kako ide” ?

Šta bi mu Šemsudin mogao odgovoriti?

-Evo pokušavamo izladiti sukobe unutar same stranke, od općinskih trvenja kao u slučaju Bužima, do međuopćinskih natezanja između Bihaća i Sanskog Mosta (i drugih), a i u Cazinu treba pomoći stranci koja već godinama gubi od ASDA. A onda i ta ASDA, treba s njima izgladiti odnose jer smo već dugo partneri u Vlasti i bez njih nema Vlade, a sve više postaje njihova. Mogli bi nas kočiti i za uvođenje SBB u Vlast, do njih je, a moramo ih uvesti jer su na svim razinama. Moramo premijera prilagoditi 21. vijeku da svakavim izjavama ne ugrožava šanse stranke na izborima, a kad smo već kod izbora trebamo vidjeti šta će načelnici i općinske organizacije napraviti, oštra se kampanja sprema, već je i počela, a tek nakon izbora ojačane općinske organizacije krenut će u unutarstaračko raspoređivanje snaga i borbu za uticaj. I tako sve u krug.
Ali znaš mene, ne žalim se!

No šalu na stranu, pred Dedićem je težak zadatak, unutar njegove stranke međusobno se optužuju za falsificiranje potpisa, a i jedni i drugi iz ovog sukoba fale i svojataju novog predsjednika. Neki možda i lažno, no vidjet će se.

A Šemsudin, miran i blag čovjek, sada treba da bude snažan i odlučan, Sead Kadić mu je ostavio rogove u vreći a još nismo čuli ni da je zvanična primopredaja bila.

Tu vreću Šemsudin sada treba da otvori, i probleme da riješi

Ima šanse pola pola, može da zove prijatelja, a valjda i na nekog džokera ima pravo.

FNtqjN2

KOMENTARI:
Loading...