Odlukom Kantonalnog odbora Stranke demokratske akcije, 4. decembra imenovano je Povjereništvo Općinskog odbora SDA Bužim.

Predsjedništvo Stranke je, kako se navodi u današnjem saopćenju Povjereništva bužimske SDA, usvojilo zaključak da u to tijelo budu imenovani oni, koji su dali doprinos u kampanji i izbornom rezultatu Stranke, pa je u skladu s tim Kantonalni odbor za predsjednika Povjereništva imenovao Emira Saldžića, a za njegove članove bivše načelnike i tri novoizabrana vijećnika SDA u Općinskom vijeću, te druge istaknute članove koji su dali veliki doprinos u izbornoj kampanji.

U narednom periodu Povjereništvo će stvoriti uvjete za provedbu unutarstranačkih izbora, raditi na konsolidaciji stanja i voditi Općinsku organizaciju do izbora novog rukovodstva. Iz SDA pozivaju sve članove, simpatizere i aktiviste, koji posjeduju članske karte i nalaze se na evidenciji članstva, da izvrše reevidenciju članstva u Stranci do 15. januara, kako bi mogli učestvovati na predstojećim izborima, navodi se, između ostalog, u saopćenju Povjereništva.

KOMENTARI:
Loading...