Portal cazin.NET ove sedmice objavljuje aktivnosti svih cazinskih poslanika na sjednicama Skupštine Unsko-sanskog kantona,  njihova učešća u komisijama te prosječna mjesečna primanja. Danas vam predstavljamo članove A-SDA, odnosno Admira Hadžipašića, Munira Durakovića, Rasima Pajića i Safeta Veladžića. Prema izvještajima, članovi A-SDA su relativno neaktivni.

Admir Hadžipašić

Admir Hadžipašić je na izborima 2014. godine bio treći na listi najuspješnijih kandidata A-SDA sa 2832 osvojena glasa. Prisustvovao je na svim zasjedanjima Skupštine, gdje nije postavio nijedno poslaničko pitanje (op.a. 0 od 31), čime nije dobio niti jedan odgovor. Pokrenuo je jednu inicijativu (od 14), te diskutovao u dvije od pet tačaka. Pored članstva u Skupštini, Hadžipašić je predsjednik Komisije za pitanje sigurnost i nadzora zakonitosti rada.

Njegov mjesečni prosjek primanja u Skupštini USK je 2000,00 KM.

On se nedavno našao u žiži medija nakon reakcije profesorice Šeherzade Delić na emisiju Federalne TV, u kojoj su Hadžipašića naveli kao vlasnika Univerziteta u Cazinu.

Munir Duraković

Muniru Durakoviću je na prethodnim izborima podršku dao ukupno 2441 građanin. Duraković je zasjedao na svim sjednicama Skupštine u novom sazivu, ali je jedan od neaktivnijih poslanika. Nije postavio niti jedno poslaničko pitanje, nije pokrenuo nijednu inicijativu niti je predlagao nove zakone. Pored članstva u Skupštini, Duraković je predsjednik Komisije za prostorno uređenje, zaštitu okoliša i stambeno-komunalnu politiku i infrastrukturu.

Duraković je ujedno i direktor JU „Komunalno-stambeni fond“ općine Cazin, a njegova prosječna mjesečna plata u Skupštini je, kao i u Hadžipašića, 2000,00 KM.

Rasim Pajić

Kada je Nermin Ogrešević, daleko najpopularniji političar na području našeg kantona, odbio mjesto poslanika u Skupštini, koje mu je povjerilo skoro 13 hiljada građana, njegov mandat je pripao stranačkom kolegi Rasimu Pajiću. Pajić je, informacije radi, dobio podršku 2275 građana. On nije postavio niti jedno poslaničko pitanje, nije pokrenuo niti jednu inicijativu, ali je diskutovao u dvije tačke dnevnog reda.

Njegova prosječna mjesečna primanja su također 2000,00 KM, ali je zamjenik predsjednika Komisije za ustavna pitanja, te član Zakonodavno-pravne komisije.

Safet Veladžić

Ovaj cazinski poduzetnik je nešto popularniji među političarima Stranke demokratske aktivnosti, pa mu je na prošlim izborima povjerenje dalo ukupno 2832 građana. I on je relativno neaktivan, pa je diskutovao tek u jednoj od 5 tačaka, pritom ne postavljajući niti jedno poslaničko pitanje. Veladžić nije pokrenuo ni jednu od ukupno 14 inicijativa u ovom sazivu Skupštine. Član je dvije komisije, odnosno zamjenik predsjednika Komisije za izbor, imenovanja i financijsko-administrativna pitanja, te član Komisije za obrazovanje, nauku, kulturu, sport i mlade.

Njegova prosječna primanja su oko 2052,00 KM.

Podsjetimo, poslanicima se na skupštinskim zasjedanjima dodatno plaća po 150,00 KM osim Predsjedavajućem kojem su dodatna plaćanja veća za 50,00 KM. Pored navedenog, poslanici imaju pravo na putne troškove za prisustvo sjednicama Skupštine, radnim tijelima i kolegijima, naknade za korištenje godišnjeg odmora, regres, naknadu za ishranu, naknadu za slučaj povrede na radu, pravo na otpremninu i naknadu za slučaj smrti.

U narednim danima objavljujemo aktivnosti ostalih članova Skupštine sa područja naše Općine.

KOMENTARI:
Loading...