Mr. sci Izudin Saračević, premijer Unsko-sanskog kantona posjetio je danas firmu Di & De Delić d.o.o. Bihać .

Sa vlasnikom Abdulahom Delićem premijer je razgovarao o radu firme te općenito o uvjetima za poslovanje na području Unsko-sanskog kantona.

– Realni sektor, ljudi koji otvaraju radna mjesta i uspješno posluju moraju imati punu pažnju vlasti, stav je premijera USK.

Osnovna djelatnost ove bihaćke firme proizvodnja polietilenske (PE) ambalaže sa štampom ili bez, a u proizvodnom asortimanu nudi folije i vrećice različitih oblika i dimenzija koje su rađene na modernim i visokoproduktivnim mašinama radi postizanja visokog nivoa kvaliteta. Firma posjeduje i vlastite strojeve za reciklažu otpadnih folija i vrećica koje se nakon tog procesa ponovo vraćaju u proizvodni ciklus bez posljedica na čovjekovu okolinu. Firma Di & De Delić je osnovana 1987. godine kao zanatska radnja za proizvodnju predmeta od plastičnih masa. Po završetku rata na prostoru Bosne i Hercegovine, firma Di & De Delic ubrzano raste i usvaja nove tehnologije u svom osnovnom biznisu kako bi počela širiti svoje tržište. Od 2001. godine firma je investirala u novu opremu sa desetorostruko većim kapacitetima i proširila postojeći asortiman proizvoda,a to je omogućilo firmi da postane konkurentna na tržištima Hrvatske, Švicarske i Austrije i glavna orijentacija firme je izvoz, kaže vlasnik firme koja danas zapošljava 30 radnika, a kod zapošljavanja prednost daje osobama sa invaliditetom. Vlasnici Di & De Delić proširili su djelatnost i na proizvodnju euro paleta, osnivanjem firme „Depal“ u industrijskoj zoni u Poljavnicama kod Novog Grada gdje zapošljavaju trenutno tridesetak ljudi, uglavnom povratnika, a planiraju dodatna zapošljavanja, kazali su premijeru tokom današnje posjete.

KOMENTARI:
Loading...