Kolegij Stranke demokratske akcije (SDA) jučer je održao sjednicu na kojoj je razmatrana aktuelna politička situacija, stoji u saopštenju iz ove stranke, te dodaju da je “izražena puna podršku radu predsjednika Kantonalnog odbora SDA Unsko-sanskog kantona Šemsudina Dedića.”

Kolegij SDA traži da se ostvari puno jedinstvo Stranke kako bi se energija usmjerila na kampanju za predstojeće lokalne izbore.

“Zahtijeva se od svih izabranih zvaničnika u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti da poštuju zvanične stavove organa Stranke, te da ih realiziraju kroz rad u zakonodavnim i izvršnim organima. Praksa drugačijeg ponašanja neće biti tolerisana. Kolegij SDA traži punu saradnju između Kantonalnog odbora SDA USK i članova Skupštine i Vlade ovog kantona izabranih kao kandidata SDA”, zaključuju u SDA.

Kolegij SDA podržava pregovarački tim SDA koji sa Savezom za bolju budućnost (SBB) dogovara principe zajedničkog nastupa na predstojećim lokalnim izborima.

Usvojen je program obilježavanja 26.godišnjice Stranke u okviru kojeg će se 26.maja ove godine u Sarajevu održati Svečana sjednica Glavnog odbora, te Plenarna sjednica Savjeta SDA.

KOMENTARI:
Loading...