Nakon nekoliko priloga portala USN.ba, i priloga kolega sa drugih internet portala i televizija koje su se uključile u borbu protiv nepravde koju su doživljavali građani, pravda je djelimično zadovoljena.

Naime, priča o dr. Balaban Nikolini je ispričana bezbroj puta i svi već znaju ko je uvažena doktorica, od njene prošlosti, pa do sadašnjosti, za budućnost ne znamo. Prema ipak neslužbenim informacijama, jer odgovor na mail nismo službeno dobili, iz nama nepoznatih razloga, dr. Balaban više nije uposlenik KB “Dr. Irfan Ljubijankić” Bihać.

Izvor portala USN.ba, a blizak Kantonalnoj bolnici “Dr. Irfan Ljubijankić” Bihać tvrdi da je dr. Balaban dobila otkaz.

Međutim, danas kada su građani spašeni od daljeg ne(rada) doktorice, nameće se nekoliko pitanja, logičnih, a to su posljedice radnog odnosa iste, mjesecima da radi štetu građanima i KB “Dr. Irfan Ljubijankić” Bihać.

Svi nalazi pomenute doktorice su poslani na reviziju, a troškove snosi KB “Dr. Irfan Ljubijankić” Bihać (ZZO), o slučajevima koji su podnijeli prijave protiv KB “Dr. Irfan Ljubijankić” Bihać i doktorice nećemo ni govoriti. Šteta je nekoliko stotina hiljada konvertibilnih maraka, ko će odgovarati za učinjenu štetu? Ministarstvo unutrašnjih poslova prema riječima portparola Tužilaštva radi istragu, a prema informacijama portala USN.ba, doktorica se ne nalazi u Bihaću, a možda ni u BiH?

 

USN.ba

 

Komentari: