Poznata je činjenica da je kockanje odlika siromašnih društava, što u suštini mi zaista i jesmo. Klađenje u našem gradu uzima sve više maha do te mjere da se u kladionicama doslovno ne možete okrenuti.

Ekipa našeg portala sprovela je jedno zanimljivo istraživanje u kladionicama, koje naravno iz pravnih razloga ne možemo imenovati, te smo došli do poražavajućih podataka.

Sasvim je prihvatljivo da se u kladionicama nalaze osobe starije od 18 godina, međutim u 4 kladionice koje su bile predmet razmatranja neprihvatljiv je broj maloljetnih lica. U Bihaću sve više djece mlađe od 18 godina gotovo redovno igra sportsku prognozu, ali i veliki broj njih pristrasan je popularnoj igri „Bingo“. Uplate osoba mlađih od 18 godina u kladionicama ponavljaju je u intervalima između 5-6 minuta, iz čega proizilazi da u sat vremena čak deset puta bude prekršen zakon o zabrani klađenja maloljetnim licima, ili približno 100 puta u toku jednog radnog vremena.

Uz to treba napomenuti da svaka osoba bila maloljetna ili ne,a koja uđe u kladionicu u prosjeku ostavi 4 KM. Naravno treba imati u vidu da je ova statistika rađena u određenom vremenskom intervalu u trajanju od dva sata.

Postavlja se pitanje koga kriviti za ovaj društveni odron, da li roditelje te iste djece, ili nadležne organe koji ništa ne poduzimaju po ovom pitanju!?

KOMENTARI:
Loading...