-0.3 C
Bosanska Krupa
Subota, 6 Marta, 2021

Ponosni Krajišnici: Braća Alen i Adijan iz Velike Kladuše primljeni u FK “Željezničar”

Pozitivnih priča u hrabroj Krajini nikada ne nedostaje. Tako odlična vijest stiže iz našeg glavnog grada Sarajeva, gdje su mladići šesnaestogodišnji Alen i petnaestogodišnji Adijan postigli veliki uspjeh te su primljeni u Fudbalski klub ”Željezničar”.

 

Danas su uspješno odradili pripreme na stadionu Grbavica, koji posjećuju drugi put, svoj prvi pokušaj imali su u decembru prošle godine.

Adijan je primljen u ekipu kadeta 2005. godište koja se takmiči u Federalnoj ligi, a Alen u ekipu kadeta 2004. godište koja se takmiči u Premijer ligi.

Ove dvije ekipe su trenutno vodeće na tabeli u svojim kategorijama te je uspjeh ovih mladića iz Velike Kladuše, tačnije Rajnovca, još veći. Alen i Adijan Omeragić su braća koja su do danas bili članovi FC ”ABC”Podzvizd, a od danas zvijezde u usponu na krilima Plavih.

Naravno da bi se došlo do ovakvog uspjeha, potreban je vjetar u leđa koji su dobili od svog profesora Adisa Hašića, koji je njihov talenat prepoznao u osnovnoj školi ostvarujući iznimne rezultate sa njima na takmičenjima.

Adis uz podršku svog profesora iz Sarajeva, odlučio je pomoći momcima da ostvare svoj san. I danas su zahvaljujući trudu, upornosti i podršci, tu gdje jesu.

Ovi uspješni momci ostaju u Sarajevu i nastavit će redovan proces treniranja i školovanja, a mi im ovom prilikom želimo puno sreće i golova.

Čestitamo ovom trojcu, a sigurni smo da ćemo za Alena i Adijana još čuti.


Dodaj komentar:
- Oglas -

Najnovije

Povezani članci