U saradnji sa socijalnim fondom Medžlisa IZ-e Sanski Most “BERIĆET” danas smo posjetili četiri porodice u stanju socijalne potrebe, te im uručili novčane donacije. Zahvalu za ovaj plemeniti gest dugujemo dvojici prijatelja iz Kuvajta koji su željeli da njihova imena ne spominjemo.

Naime, oni su ovih dana u posjeti BiH i našem gradu, te su izrazili želju danovčano pomognu nekoliko porodica, po mogućnosti u kojima ima djece-jetima.

10952529_1617284348483465_7561070084678894711_n

Ovaj zapis donosimo kao znak zahvale ljudima koji su sretni što su bili u mogućnosti lično pomoći onome kome je pomoć zaista potrebna.

Porodice kojima je uručena pomenuta pomoć su iz džemata: Pobriježje, D. Kamengrad i G. Kamengrad. U tri porodice su djeca bez jednog roditelja, a jedna porodica je u teškoj mat. stanju zbog teške bolesti nosioca domaćinstva (Hodžić Nedžad-Hatiraj kojem su odrezani prsti jedne noge zbog dijabetesa).

Neka Milostivi Gospodar uveća nafaku onima koji dijele i podari snage u strpljivosti onima koji su iskušani kušnjom bolesti i neimaštine. Neka nas nikada ne stignu suze jetimske…

KOMENTARI:
Loading...