Nakon jučerašnjeg incidenta u Sanskom Mostu gdje je federalni zastupnik Asim Kamber, po tvrdnjama novinara Midhata Dedića, potegao na njega pištolj u smislu prijetnje, Policijska uprava u Sanskom Mostu je zaključila da pretresom vozila i osoba nije pronašla pištolj.

– Ja sam bio u sred saobraćajne nezgode i Kamber me je u tom momentu snimao mobitelom iz automobila kojim je upravljala Mirela Husić, sekretarica SDA Sanski Most. Pobunio sam se što me neovlašteno snima i onda sam vidio pištolj koji mi je pokazao, ubijeđen je novinar Midhat Dedić.

On je putem službene stranice podnio zahtjev za zaštitu i udruženju novinara, a podnio je i prijavu na rad policije u Sanskom Mostu.

– Policija je sačinila izvještaj o narušavanju javnog reda i mira od strane Midhata Dedića a Tužilaštvo, s obzirom da nije pronađen pištolj, ocijenilo je da nije izvršeno krivično djelo ugrožavanje sigurnosti. Dedić je podnio žalbu na rad policije i naša unutrašnja kontrola će ispitati slučaj. Ako je bilo propusta u radu policije to će se, naravno, potvrditi ili negirati. A njegove izjave, što on tvrdi da je bilo pištolja, postoji mogućnost da potvrde svjedoci. Uglavnom, provešće se interna istraga, kazao nam je Ale Šiljdedić, portparol MUP-a USK-a.

Za sada, kako nam je kazao, nema pištolja pa nema ni krivičnog djela.

Federalni poslanik i predsjednik SDA u Sanskom Mostu Asim Kamber i nezavisni novinar Midhat Dedić odavno su u lošim odnosima.

Dedić je radeći kao novinar, u više navrata kritikovao Kamberama u svojim pričama.

Kamber mu je uzvraćao na sličan način u svojim kolumnama na blogeru i člancima na portalu inmedia.ba.

KOMENTARI:
Loading...