DIJELITE DALJE!!!Četvorica "migranata" provaljuju u bijeli neboder. Kasnije su pokušali provaliti u stan kod jedne komšinice. A zatim i u poslovni prostor ispod zgrade. Budite oprezni i zaključavajte se!

Posted by Naš Bihac on Nedjelja, 29. April 2018.

Pripadnici Granične policije Bosne i Hercegovine od 1. januara do 21. aprila 2018. godine u pokušaju, ili neposredno nakon ilegalnog prelaska naše državne granice, otkrili su 1.036 državljana zemalja visokog migracionog rizika, što je značajno povećanje u odnosu na isti period 2017. godine. Pored toga, 1.191 osobu policijski službenici na samoj državnoj granici spriječili su da uđu u Bosnu i Hercegovinu.

Najviše je migranata na području Unsko-sanskog kantona, odnosno Bihaća i Velike Kladuše. Ko su ti ljudi i odakle dolaze, poznato je sigurnosnim agencijama naše zemlje, ali ko ih i s kakvim ciljem usmjerava u pogranične dijelove Bosne i Hercegovine, za sada je nepoznanica.

Sve indicije ukazuju na to da migranti nisu slučajno zalutali u ovaj dio teritorije naše zemlje i da iza svega opet stoji neki novi pokušaj imputiranja problema Bošnjacima, koji čine apsolutnu većinu u najzapadnijem kantonu Federacije BiH.

Da je Krajina na udaru migranata, dokaz je i niz krivičnih djela koji su počinili nakon što su došli u ovaj dio BiH. Od fizičkih obračuna, provala u porodične stanove i poslovne prostore do pljačkanja građana Bihaća.

Novi problem s migrantima desio se danas u Bihaću, kada je nekoliko osoba izvršilo provalu objekta u bihaćkom naselju Harmani. Snimak je objavljen na facebook stranici “Naš Bihać”:

KOMENTARI:
Loading...