31.3 C
Bosanska Krupa
Nedjelja, 20 Juna, 2021

Pogledajte rijedak video heroja Izeta Nanića kako trenira karate

Armija R BiH je poznata po svojim hrabrim borcima koje svi pamtimo, ali rahmetli Izet Nanić jedan je od najboljih boraca koje je Armija R BiH imala.

Heroj i legendarni komadant 505. viteške bužimske brigade Izet Nanić poginuo je 5. avgusta 1995. godine u rejonu Ćorkovača. Čuvena 505. viteška bužimska brigada izrasla je u najelitniju jedinicu Armije RBiH, pod Nanićevom komandom.

Izet Nanić je za života ratni priznanjem “Zlatni ljiljan“ 1994. godine, a posthumno 1998. godine dobio Orden heroja oslobodilačkog rata i unaprijeđen u čin brigadnog generala.

Brigadu je vodio uspješno kroz brojne bitke i brilijantne pobjede, te su izgradili specifičnu brigadu sa prepoznatljivim i jedinstvenim načinom ratovanja. Formirao je specijalne jedinice, koje su kroz brojne bitke izrasle u najbolje jedinice 5. korpusa i Armije BiH.

Izet Nanić je poginuo kao šehid u borbi za slobodu Republike Bosne i Hercegovine i njenih naroda od agresije. Krajišnici su njemu i bratu Nevzetu podigli spomenik u njihovoj rodnoj Nanića Dolini blizu Bužima.

Ovaj video koji vam prenosi portal cazin.net, s pravom može ponijeti epitet ekskluzivni.

Pogledajte video kako Izet Nanić imitira legedanrnog Brus Lija.

Dodaj komentar:
- Oglas -

Najnovije

- Oglas -

Povezani članci