Nakon što su uspješno odrađeni pripremni radovi na rekonstrukciji i modernizaciji puta “Bućevci – Drenovac” u velikokladuškoj mjesnoj zajednici Zborište od ponedjeljka, 20. aprila otpočelo se sa asfaltiranjem ovog puta čija je dužina 1.132 metra.

Inicijativa za asfaltiranje ovog puta kod mještana se javila 2008. godine i dosada je oko 400 metra pokriveno asfaltom.

Uspostavljenjem dobre međuopćinske saradnje Bužima i Velike Kladuše koji su zajedno sa mještanima finansijeri asfaltiranja ove dionice, došlo se do realizacije ovog infrastrukturnog projekta. Na ovom putnom pravcu gravitira oko 36 domaćinstava i otprilike između 20 do 30 posto njih je učestvovalo u finansiranju izgradnje ovog puta, kazao nam je Huka Erdić, član Građevinskog odbora za izgradnju puta.

Kako bi se uvjerili u dinamiku dosadašnjih izvedenih radova, te kako bi prisustvovali samom činu polaganja asfalta u obilasku ove dionice puta u ponedjeljak, 20. aprila su boravili načelnik Velike Kladuše Edin Behrić, te savjetnik načelnika Bužima Zijad Nanić.

Načelnik Behrić je kazao da je sa asfaltiranjem ovog puta otpočela građevinska sezona u Velikoj Kladuši. Naglasio je da je Općinski organ uprave za izgradnju ove dionice puta izdvojio oko 56.000 KM, te da će rekonstrukcija ovog puta omogućiti još bolju povezanost sa susjednom općinom Bužim.

Nanić je istaknuo da su načelnici Bužima i Velike Kladuše postigli dogovor o modernizaciji ovog puta, te poručio da će općina Bužima prema novom projektu finansirati još 200 metara ove dionice koja će u konačnici završavati u samom centru grada Bužima.

Dodajmo i to da mještani zajedno sa članovima Građevinskog odbora za subotu, 02. maj od 15:00h pripremaju svečanost otvorenja ovog puta.

KOMENTARI:
Loading...