Sportski plesni centar Virus organizirao je u sportskoj dvorani Luke večeras jubilarnu petu Internacionalnu plesnu reviju kojom su članovi ovog kluba obilježili međunarodni dan plesa i petnaest godina postojanja kluba. Plesnu reviju u prisustvu velikog broja posjetitelja svečano je otvorio mr.sci.Emdžad Galijašević, gradonačelnik Bihaća , kazavši da je petnaest godina postojanja plesnog kluba Virus obilježilo osvajanje velikog broja evropskih i svijetskih medalja , zahvaljujući kojima je Virus postao prepoznatljiv brend grada Bihaća i ambasador Bosne i Hercegovine.

“Plesni klub Virus ima tu snagu i moć da ispuni do posljednjeg mjesta dvoranu Luke i da svome gradu priredi još jednu nezaboravnu noć plesa. Čestitam članovima SPC Virusa na još jednoj uspješnoj plesnoj reviji kojom su pokazali zašto je Bihać i dobio status grada i zašto je kulturno središte ovog dijela Bosne i Hercegovine “ – kazao je nakon plesne revije gradonačelnik Galijašević.

Veliki broj posjetitelja imao je priliku vidjeti nastup preko 400 plesača starosne dobi od 5 do 55. godina koji su u dvosatnom programu predstavili se sa zanimljivim plesnim nastupima. Na plesnoj reviji, pored plesača Virusa, nastupili su plesači KUD Krajine , break-dance kluba Kodokan , te plesači iz Zagreba, Ljubljane, Sarajeva, Gračanice ,Tuzle i Banja Luke.

Prisutnima se obratio i Izudin Saračević, premijer USK-a , kazavši da plesni klub Virus ispisuje plesnu historiju naše države zlatnim slovima, zasnivajući svoje velike uspjehe na temeljnim moralnim vrijednostima kao što su tolerancija, uporni rad i takmičarski duh.

“Hvala svima koji su bili dio pete plesne revije, a posebna zvala gradskoj upravi Bihaća koja je i ove godine bila generalni pokrovitelj i koja je još jednom prepoznala naš plesni klub kao najboljeg promotora Bihaća širom domovine i svijeta. Sretna sam što smo uspjeli uz podršku članova,roditelja, sponzora i grada Bihać organizirati plesnu reviju i pokazati našim sugrađanima sve naše uspjehe i plesno znanje “ – kazala je Dijana Jajčević, trenerica sportskog plesnog centra Virus.

KOMENTARI:
Loading...