7.9 C
Bosanska Krupa
Petak, 5 Marta, 2021

Plan vakcinacije u FBIH: Na održanom sastanku u Bihaću učestvovao pomoćnik ministra zdravstva FBIH Goran Čerkez

– Prva isporuka vakcina u BiH očekuje se krajem januara i već sada je sigurno da će u prvoj isporuci biti manje količine vakcina. Dolazak vakcina u USK, očekuje se do 10. februara, a brojka kojom se operira jeste oko 600 doza…

BIHAĆ, 14. januara – Na redovnoj sjednici Vlade Federacije Bosne i Hercegovine, predstavljen je Plan vakcinacije Federalnog ministarstva zdravstva u pogledu zaštite od oboljenja Covid-19.

Plan podrazumijeva distribuciju vakcina po kantonima na principu jednakosti i solidarnosti. Prve vakcine, koje u BiH stižu krajem januara bit će uskladištene u Mostaru, dok će se istovremeno formirati centri za skladištenje i distribuciju. Jedan od centara bit će i Bihać. U FBiH planirano je do 10 hiljada doza Pfizerove vakcine.

Zdravstvo kantona tvrdi kako je spremno za dolazak vakcine kao zaštite od oboljenja COVID-19, a potvrđeno je to upravo na danas održanom sastanku u Zavodu za javno zdravstvo kojem je prisustvovao i Goran Čerkez,  pomoćnik ministra za javno zdravstvo Federacije Bosne i Hercegovine. Prema dostupnim informacijama, vakcinu će dobiti svi domovi zdravlja, a prvi će, u prioritetu, biti cijepljeni zdravstveni radnici.


Dodaj komentar:
- Oglas -

Najnovije

Povezani članci