Na nedavno održanom privrednom festivalu u Abu Dhabiju, glavnom gradu Ujedinjenih Arapskih Emirata, jedan od proizvoda koji su bili pravi hit su i „sanske papuče“, koje proizvodi obrtnička radnja „Sehara“, u vlasništvu Sanjanke Emire Talić.

Ova mlada obrtnica je u sklopu privredne delegacije iz Bosne i Hercegovine sudjelovala na pomenutom festivalu, koji predstavlja jedan od najvećih privrednih događaja u arapskom svijetu.

Talićeva kaže kako je vrlo brzo uspjela rasprodati svoje papuče, a Arapi su bili oduševljeni njihovim dizajnom i udobnošću. „Njihova obuća je vrlo jednostavna, mahom nose papuče i sandale, vrlo rijetko cipele. Također, karakteristično je kako je veličina brojeva obuće koju nose vrlo ujednačena, kako kod muškaraca tako i kod žena.“, dodaje ova obrtnica.

Kaže kako je na pomenutom festivalu ostvarila korisne privredne kontakte. Inače, ona se obućarskim zanatom bavi skupa sa suprugom Elvisom, a prije nekoliko godina došli su na ideju da proizvode tradicionalne papuče. „Ukrašene su karakterističnim zlatnim i srebrnim nitima, udobne su i postojane, a mogu poslužiti i kao vrijedan dar. Također, mogu se naći u svim veličinama i bojama.“, rekla je Talićeva.

KOMENTARI:
Loading...