Poštovani,

pišem Vam iz Bosanske krajine, u ime ljudi koji su prepoznatljivi kao vrijedni i poduzetni građani BiH, čije su općine u vrhu po broju registrovanih poslovnih subjekata.

Iako se oni sami udružuju i organiziraju, razmjenjuju informacije i ideje, kontakte i iskustva radi konkurentne proizvodnje i usluga u BiH i EU, javno vas pitamo šta krajiške firme dobiju od obavezne članarine, koja je na godišnjem nivou desetine hiljada maraka? Koju vrstu informacija i kontakata dobiju od vas? Koje povremene i stalne edukacije/seminare i konferencije organizirate i na koje ih pozivate? Koju vrstu afirmacije i promocije realizirate (sajmovi, konferencije po svijetu) u vezi domaće proizvodenje i usluga?

Također, obraćamo se svim bankama i drugim finansijskim organizacijama koje rade u domovini, da budu društveno odgovorne i prema Bosanskoj krajini, u kontekstu nauke, tehnike, kulture, sporta, socijalnih i teško oboljelih slučajeva. Naime i nas više od pola miliona imamo svakodnevne transakcije, poslujemo preko vaših žiro računa, štedimo kod vas… S tim u vezi, očekujemo da budete društveno odgovorni, jer bi u suprotnom javno prozvali neke banke i organizacije te pozvali Krajišnike da vas ignoriraju, što ćete in/direktno osjetiti zbog Krajišnika u BiH, ali i dijaspori koji često vrše transakcije ka BiH odnosno Krajini.

Na kraju, kao građani, nevladine organizacije, privredni subjekti, te mediji i drugi kolektivi zahtjevamo odgovor i vaše konkretne odgovore i aktivnosti u vezi ovih pitanja. Unaprijed zahvalni na odgovoru i konkretnim aktivnostima.

Obrtnici i Privrednici Krajine

KOMENTARI:
Loading...