U mjesnoj zajednici Skokovi danas je svečano otvorena novoizgrađena dionica asfaltnog puta u naselju Hadžići. Riječ je u dijelu puta koji spaja ovo naselje s Kovačevićima u mjesnoj zajednici Ćoralići, a iako manjeg obima, od velikog je značaja za mještane.

-„Na ovom dijelu puta je samo pet domaćinstava i uspjeli smo ovaj projekat završiti zahvaljujući donacijama i općini Cazin“, kaže predsjednik građevinskog odbora Smail Hadžić.

Maloj svečanosti s kojom je obilježen završetak radova na ovom dijelu puta prisustvovao je i načelnik općine Cazin mr. NerminOgrešević. –„Ovo jeste manji projekat ali se na njemu okupilo dosta učesnika jer su mještani ovog dijela naše općine imali veliki interes da ovo završimo. Drago mi je što je tokom cijeloga projekta vladala jedna pozitivna atmosfera zajedništva u kojoj su radovi i okončani, a kako je ostao tek još jedan mali dio makadama, vjerujem da ćemo uskoro u ovom dijelu potpunosti spojiti mjesne zajednice Skokovi i Ćoralići asfaltnim putem“, kazao je.

Vrijednost ovog projekta je 27.000 maraka, a kako je istaknuto u njegovom su finansiranju, uz mještane i općinu, učestvovali i građani iz dijaspore.

KOMENTARI:
Loading...