U u organizaciji Udruženja žena “Izvor“ jučer je otvoren Peti sajam privrede, poljoprivrede, zdrave hrane i turizma „Bužim 2015“.

Na otvorenju Sajma, obratili su se Jasmira Mehić, predsjednica Udruženja “Izvor“, načelnik Općine Agan Bunić i predsjednica Kantonalnog udruženja oboljelih od karcinoma “Behar“ Mileva Zulić.

Ispred izlagača obratio se Salem Bubalo, direktor sajma Dani trešnje u Mostaru. Prije samog obilaska štandova, načelnik Bunić proglasio je sajam otvorenim. Na sajmu se okupilo više od 50 izlagača iz više općina Bosne i Hercegovine i susjedne Hrvatske, što mu daje epitet i međunarodnog.

Članice “Izvora“ još jednom su pokazale kako znaju, mogu i hoće skromnim sredstvima organizirati ovako značajne manifestacije kako za općinu tako i za širu društvenu zajednicu.

U okviru bogatog sajamskog programa, održano je nekoliko okruglih stolova i stručnih skupova iz sektora poljoprivrede, turizma i ekologije na teme “Uloga žene u zajednici”, “Plastenička proizvodnja” “Promovisanje ruralnog turizma”.

Zbog tragične smrti rudara u Kaknju, jučerašnji dan je proglašen Danom žalosti u FBiH te iz toga razloga u okviru ovogodišnjeg sajma neće biti kulturno-umjetničkog programa, kako je to do sada bila tradicija.

KOMENTARI:
Loading...