Večeras je u rad puštena probna rasvjeta koja će od večeras osvjetljavati srednjovjekovni grad “Sokolac”. Ovaj projekat rezultat je donacije preduzeća MIG elektro građanima Bihaća putem Zavoda za prostorno uređenje grada Bihaća.

Incijativom Turističke zajednice Bihać posljednjih mjeseci sprovode se mnoge aktivnosti koje za cilj imaju revitalizaciju starog grada Sokolac. Većina se finansira iz donatorskih sredstava i željom mnogih građana koji svojim radom žele doprinijeti revitalizaciji ovog starog grada.

Sinoćnje puštanje rasvjete upravo je jedna od takvih aktivnosti, a rezultat je donacije preduzeća koje je posljednjih mjeseci obavljalo poslove rekonstrukcije dotrajalih rasvjetnih stubova i rasvjete u gradu Bihaću.

Zahvaljujući dobroj suradnji sa Zavodom za prostorno uređenje Bihać firma MIG donirala je projekat osvjetljenja starog grada Sokolac.

Narednih dana radit će se na uočavanju nedostataka kako bi ovaj projekat zaživio u punom obimu te će se pristupiti i dodatnom osvjetljavanu ukoliko bude potrebe.

Turistička zajednica Grada Bihaća zahvaljuje se svima koji ulažu bilo kakve napore kako bi stari grad Sokolac u budućnosti bio dostupan turistima.

KOMENTARI:
Loading...