U okviru privrednog sajma EKOBIS koji se održava u Bihaću, svoje zablude besplatno nude Bišćanima sljedbenici sekte Ahmedije. Ova sekta je relativno nepoznata na ovim prostorima, osim što imaju svoje prostorije u Sarajevu gdje stihijski djeluju, ali evo polako šire svoje tenzije i na Krajinu.

Prije nekoliko dana Saff je pisao kako ova sekta djeluje na bihaćkom sajmu EKOBIS. Evo još jednog primjera kako Ahmedije koriste razne prilike da podmetnu svoju zabludu našoj djeci. Koliko je narod neinformisan govori u prilog činjenica da čak i djeca pojedinih vjernika odlaze na štand Ahmedija privučeni besplatnim ukrašavanjem ruku kanom na tadicionalni indijski način i onda uz to dobiju besplatnu literaturu sa sadržajima ahmedijskih učenja.

Ovim putem želimo skrenuti pažnju roditeljima sa područja Bihaća, ali i drugih gradova da provjere kuda im to djeca hodaju, kako poslije ne bi rekli da im niko nije o tome ništa rekao. Sekta Ahmedije sa svojim učenjima u potpunosti odudara islamu i njegovim učenjima, iako na njihovom štandu stoji natpis „Ahmedije muslim jamat“.

KOMENTARI:
Loading...