U organizaciji Udruge Ključana i prijatelja Ključa “Kralj Stjepan Tomašević” u subotu je u Sali vijeća održana tribina „Koncept turističke destinacije Ključ“ pod nazivom „Ključ u Ključu“ te uz promociju knjige „More, samo more“ šibenčanina i aktivnog člana Udruge Dinke Škevina. Voditelj radionice bio je ugledni profesor marketinškog brendiranja Petar Gardijan koji je govorio o značaju brendiranja i savremenom marketinškom pristupu naročito u turizmu i predstavio koncept turističke destinacije Starog Grada Ključa kojeg su pripremili članovi Udurge Ključana iz Šibenika. Sama ideja (koja je i potekla od strane Udruge) Udruge Ključana je da kroz zajedničke evropske fondove tvrđavu u Ključu i šibensku tvrđavu, zajedno nominiraju i kroz evropske fondove isfinanciraju njihovu restauraciju. Tokom prezenacije projekta dogovorena je zajednička suradnja djelovanja u ovom pravcu.

Ovom prilikom, općinski načelnik prof. Nedžad Zukanović uručio je g. Vinku Blaževiću Javno priznanje „Zahvalnicu“ kojeg općina Ključ dodijeljuje u povodu 15. septembra Dana općine. Vinko Blažević, predsjednik i utemeljitelj Udruge Ključana i prijatelja Ključa zahvalnicu je dobio za doprinos u oblasti međunarodne saradnje i povezivanju izbjeglih i raseljenih lica sa matičnim zajednicama u Bosni i Hercegovini, očuvanju kulturnih i tradicionalnih vrijednosti. Gospodin Blažević je načelniku Općine uručio “radni zadatak”, printanu verziju projekta restauracije Staroga Grada.

Potom je nakon radionice, predstavljena nova zbirka pjesama „More, samo more“ autora Dinka Škevina. Promotor knjige bio je još jedan istaknuti šibenčanin voditelj, novinar i član Udruge Ključana Nikola Urukalo. Gospodin Dinko sa svojim pjesama osvajao je mnoge festivalske nagrade i jedan je od najznačajnijih pisaca. Knjiga je printana u Ključu i sadrži uz neke njegove pjesme iz ranijih zbirki i oko tridesetak novih pjesama. U večernjim satima u resrtoranu Ključ održana je promocija prvog nosača zvuka našeg Seada Krnjića koji uz svoju autorsku te interpretacije sevdalinki snimio i pjesme Dinke Škevine i Marijana Beneša.

KOMENTARI:
Loading...