Ceremonija potpisivanja ugovora sa neformalnim grupama čiji su projekti podržani od strane Omladinske banke Bosanski Petrovac održana je u Sali općine Bosanski Petrovac u ponedeljak 29.06.2015. godine. Svečanosti su prisustvovali: koordinatori projekta ispred fondacije Mozaik i Općine Bosanski Petrovac, članovi upravnog odbora Omladinske banke i članovi neformalnih grupa.

Kroz program Omladinske banke podržano je 4 projekata neformalnih grupa mladih ukupne vrijednosti 23.300 KM, od kojih će iznos od 16.500 KM biti obezbijeđen kroz doprinose iz lokalne zajednice, a iznos od 6.800 KM iz Fonda Omladinske banke Bosanski Petrovac. Fond Omladinske banke u 2015. godini su zajednički obezbjedili Općina Bosanski Petrovac i Fondacija Mozaik od donatora USAID-a.

U općini Bosanski Petrovac Omladinska banka je aktivna od 2012. godine i u protekle tri godine je realizovala 24 projekata ukupne vrijednosti preko 80.000 KM.
Članovima neformalnih grupa su ovom prilikom podjeljeni materijali neophodni za dalji rad prilikom realizacije projekta.

Realizacija podržanih projekata počinje od 1. Jula i projekti treba da budu završeni do kraja septembra.

Projekti koji se realizuju u 2015. godini su: Inovativna edukacija iz prve pomoći, Igralište Rašinovac, Dječije igralište ”Bubamara” i Naše igralište neće biti više u mraku.

KOMENTARI:
Loading...